Events

Workshop: Communities voor jouw klanten, medewerkers of leden: de hoe en waarom?

Over de workshop

Wij mensen hebben een aangeboren neiging om connecties te maken met elkaar. Of het nu is omdat we dezelfde passies delen, in dezelfde buurt wonen, of soortgelijk werk doen, we zijn natuurlijk geneigd om elkaar te zoeken. Binnen elke gemeenschap zijn er vaak mensen die de drijvende kracht zijn, die proberen deze connecties te versterken. Deze mensen zijn belast met het begrijpen en vervullen van de verlangens van de community. Ze staan voor uitdagingen zoals:

  • Waar organiseren we ontmoetingen?
  • Hoe richten we deze in?
  • Wie zijn de moderators die alles in goede banen leiden? Zijn er speciale evenementen?

Dit zijn allemaal verantwoordelijkheden van een community manager. Maar hoe pak je zoiets nou effectief aan? Dat ga ik je in deze workshop leren.

Waarom community building?

Community building biedt veel voordelen voor startende ondernemers, omdat het kan helpen een sterke basis te leggen voor je bedrijf. Community building kan voor startende ondernemers een krachtig instrument zijn om hun merk te laten groeien, een loyale klantenkring op te bouwen en waardevolle inzichten te verzamelen om hun bedrijf te verbeteren.

Over de workshophouder

De workshop wordt gegeven door Job Valkenburg, 28 jaar uit Nijmegen en community consultant en manager voor verschillende eigen ondernemingen en externe bedrijven. Zijn reis als community professional is begonnen toen hij 7 jaar geleden zijn eerste community startte, Dedicated to Hardstyle. Een online community voor hardstyle liefhebbers die ondertussen is uitgegroeid tot 18 duizend leden. Daarnaast heeft hij vele andere communities ondersteund en gestart voor DJs, games en streamers. In corona tijd is hij gaan werken bij een consultancybureau om dit ook voor corporates te gaan doen. Daarbij heeft hij grote organisaties als De Ombudsman en DHL mogen ondersteunen bij het opzetten van hun communities. In juni is Job volledig voor zichzelf begonnen en heeft hij JVCC Agency opgericht. Hij hoopt met deze workshop iedereen te kunnen inspireren om op de juiste manier met communities aan de slag te gaan.

Datum:

31 augustus 2023

Planning:

Inloop: 8:45 uur
Start: 9:00 uur

Einde: 10:30 uur

Locatie:

Stationsplein 26

6512AB, Nijmegen

Aanmelden voor de workshop kan via deze link!


Het volgen van de workshop is volledig gratis, voor iedereen. Dus ook voor (startende) ondernemers die niet aangesloten zijn bij StartUp. Wil je als student van het ROC, HAN of RU meedoen? Vermeld dan onder het kopje “organisatie” jouw opleiding.

Bij afmeldingen korter dan 24u van tevoren brengen we echter tien euro (ex. btw) in rekening.