Events

StartUpper van het Jaar 2023 – De zoektocht naar de meest inspirerende ondernemer in het Rijk van Nijmegen is begonnen!

Wij vonden dat het tijd was om de verkiezing voor de starter van het jaar in het Rijk van Nijmegen te organiseren. Er zijn talloze waardevolle en bijzondere startups die een pluim verdienen. Niet alleen door te winnen, maar überhaupt door te nomineren. Op 26 oktober 2023 rollen we de rode loper uit voor alle startende ondernemers uit het Rijk van Nijmegen en kiezen we de meest toonaangevende startende ondernemer van 2023.

Voor wie?

De Startupper van het wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Iedere startende ondernemer kan zichzelf aanmelden, maar het is ook mogelijk dat iemand anders jou aanmeldt. Er zijn een paar criteria waaraan je moet voldoen om je mee te kunnen doen met de verkiezing tot StartUpper van het jaar.

1. De onderneming mag niet langer dan vijf jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

De onderneming moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, maar dit mag niet langer dan vijf jaar geleden zijn. De onderneming mag zich dus niet vóór 26 oktober 2018 ingeschreven hebben bij de KvK met de onderneming waarmee de onderneming zich inschrijft voor de Startupper van het jaar.

2. De onderneming moet gevestigd zijn in regio Rijk van Nijmegen

Gemeentes Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.

2. De ondernemer moet met zijn of haar onderneming iets toonaangevends hebben gedaan.

Als we het hebben over een toonaangevende onderneming, refereren we aan iets dat uniek is in vergelijking met anderen. Mensen spreken vol bewondering over deze onderneming, omdat deze het verschil maakt of gaat maken binnen zijn of haar branche. De onderneming ontwikkelt innovatieve oplossingen of verbetert bestaande oplossingen, waardoor zij opvalt en de potentie heeft om een succesvol en florerend bedrijf te worden.

3. De ondernemer moet een onwrikbare drive en motivatie bezitten.

Drive en motivatie zijn essentieel voor het succes en de groei van de onderneming. De ondernemer is bereid om grenzen te verleggen, obstakels te overwinnen en uitdagingen aan te gaan. De ondernemer is gedreven om zijn of haar visie te realiseren en gaat vastberaden te werk om dit doel te bereiken.

Benieuwd naar de andere beoordelingscriteria? Deze vind je in het aanmeldformulier.

De jury

Om elke starter een eerlijke kans te geven, is er een jury van vijf ervaren ondernemers samengesteld om de meest veelbelovende starter van 2023 te kiezen. De jury bestaat uit:

  • Chantal Peters (Papierfabriek Nijmegen, Kien24 en EKI)
  • John Brom (Wethouder Werk en Inkomen Armoedebeleid Economie Binnenstad en Toerisme en Eigenaar bij de Glasambulance en de Slotambulance)
  • Sander Hendrix (MANNA)
  • Jeanne van Ittersum (Treashure Taarten)
  • Monique Delsink (Kletskoppen Organisatie en Advies)

Zij zullen op basis van de beoordelingscriteria een longlist maken van 10 ondernemers. Vervolgens zullen zij met deze 10 ondernemers in gesprek gaan en komen zij tot een shortlist van drie ondernemers. Dit zijn de drie genomineerden die op 26 oktober kans maken om de Startupper van het jaar te worden uit het Rijk van Nijmegen.

De prijs

De winnaar van de Startupper van het jaar gaat natuurlijk niet met lege handen naar huis. We mogen namelijk een prijs weggeven ter waarde van €2.500,- aan de Startupper van het jaar 2023. Dit is vrij te besteden aan of in eigen onderneming.

Aanmeldingsprocedure

Aanmelden voor de startupper van het jaar kan hier!

Je kunt je eigen start-up nomineren, maar het is ook mogelijk om een andere onderneming te nomineren. De aanmeldingsprocedure loopt van donderdag 25 mei 2023 tot en met 31 augustus 2023.

Praktische informatie

De uitreiking van de Startupper van het jaar vindt plaats bij Brouwerij Florijn (Mariënburg 67, 6511 PS Nijmegen) op 26 oktober 2023. We rollen vanaf 19.00 uur de rode loper voor je uit. Na een kort programma en de feestelijke uitreiking van de Startupper van het jaar sluiten we feestelijk af. Aanmelden voor de uitreiking als bezoeker van de Startupper van het jaar gaat via Eventbrite vanaf 1 september. Meer informatie over het avondprogramma en het aanmelden volgt.