Events

Workshop: Gedragsverandering

“Echte invloed gaat om het begrijpen van gedrag. Wanneer je gedrag begrijpt, kun je het immers ook veranderen.”

Of je nu iemand wilt overtuigen om klant te worden, je factuur te betalen of simpelweg te antwoorden op dat mailtje dat je weken terug al gestuurd hebt: in het ondernemerschap ben je vaak afhankelijk van het gedrag van anderen. En gedrag van anderen beïnvloeden, dat is nog niet zo makkelijk.

Over de workshop

In deze workshop neemt gedragsexpert Dirkje van der Ven je mee in de wondere wereld van gedrag en beïnvloeding. Wanneer je begrijpt hoe menselijk gedrag werkt zie je namelijk ineens overal gedragspatronen, merk je hoe jij dagelijks zelf onbewust wordt beïnvloed én kun je ineens verklaren waarom mensen reageren zoals ze reageren. Zelfs als dit op het eerste gezicht onlogisch lijkt. Tijdens de workshop bespreken we:

  • verschillende technieken om gedrag te beïnvloeden;
  • gaan we samen aan de slag met de gedragsvragen waar jij als ondernemer tegenaan loopt.

Over Dirkje van de Ven

Dirkje van der Ven is spreker en adviseur op het gebied van gedragsbeïnvloeding. Sinds haar master Gedragsverandering aan de Radboud Universiteit in Nijmegen is Dirkje al meer dan 7,5 jaar ondernemer in gedrag. Met haar eigen bedrijf Wavy ondersteunt ze diverse opdrachtgevers over het toepassen van gedragsinzichten bij maatschappelijke thema’s zoals verkeersveiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en welzijn. Daarnaast is Dirkje mede-oprichter en hoofddocent bij de opleiding Gedragsland, een praktijk- en belevingsgerichte opleiding tot gedragsexpert.

Datum: 24 mei 2023

Aanmelden kan via deze link

Planning:

Inloop 9:00

Start programma 9:15

Einde programma 10:45

Locatie:

Stationsplein 26

6512AB, Nijmegen

Het volgen van de workshop is volledig gratis, voor iedereen. Dus ook voor (startende) ondernemers die niet aangesloten zijn bij StartUp. Wil je als student van het ROC, HAN of RU meedoen? Vermeld dan onder het kopje “organisatie” jouw opleiding.

Bij afmeldingen korter dan 24u van tevoren brengen we echter tien euro (ex. btw) in rekening.