News

Terugblik BANN bijeenkomst 20 juni

Afgelopen 20 juni is het Business Angels netwerk weer bij elkaar gekomen op slot Doddendael waar vier startups een pitch konden geven om voor financiering en/of ondersteuning van ervaren ondernemers. De vier startups dit keer waren:

Predica-diagnostics: Dit is een platform voor de ontwikkeling van diagnostiek en het bepalen van de beste behandeling bij kanker. De eerste focus ligt op het aantonen van het risico op baarmoederhalskanker als gevolg van het HPV-virus. Veel ontwikkeling is gedaan en de komende periode gaan ze steeds dichter naar de markt (https://www.predica-diagnostics.com/).

Quriegen: Een technologie door het sequencen van een cel en daarmee in kaart brengen op welke manier de cel reageert op behandeling. Met behulp van deze technologie en data-analyse is het mogelijk om sneller inzicht te krijgen in effectiviteit van nieuwe behandelmethoden (https://quriegen.com/).

Memidis ontwikkelt een nieuwe behandeling voor Lichen Sclerosus (een ernstige huidaandoening). Op dit moment bestaat er nog geen behandeling. Het middel is op basis van bestaande en toegelaten grondstoffen waardoor de trial fase relatief beperkt is (https://memidis.nl/).

Cognauship: technologie om sleepboten en binnenvaart te meten qua brandstof verbruik en CO2 emissies. Het is stand alone technologie die niet aangesloten hoeft te zijn aan het vaartuigbesturingssysteem waardoor bij alle schepen in te voeren is (https://cognauship.com/)

Het waren vier interessante cases met de nadruk op complexe diagnostiek en behandeling in de gezondheidszorg. Hoewel de opkomst wat lager was dan normaal, door de vele vakanties van de Angels, heeft deze bijeenkomst geleid tot diverse follow-up afspraken voor ondersteuning van de start-ups.

De volgende bijeenkomst is op 14 november op het prachtige slot Doddendael als nieuwe thuishonk van het Business Angels Netwerk Nijmegen BANN)! Ook dan zijn er weer vier pitches van startende ondernemers die nieuwe kansen in de Health en Hightech sector in Nijmegen regio verkennen en uitbouwen.

De BANN wordt georganiseerd door Briskr in samenwerking met Oost NL en ondersteund door de supporting partners BDO, Catalyse, EP&C, JLABS, Poelmann van den Broek, Qserve group en de Rabobank.

bann