News

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de thuis- en ouderenzorg

Pitch jouw idee voor en maak kans op de ActiZ-WDTM Innovatieprijs!

ActiZ en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg kunnen versnellen. Daarom organiseren de partijen voor het tweede jaar op rij een pitch-competitie voor veelbelovende startups. De finale vindt plaats op donderdag 15 juni op het hoofdpodium van de Zorg & ICT Beurs. De winnaar ontvangt de ActiZ-WDTM Innovatieprijs en kan drie maanden gebruik maken van de ervaring en het netwerk van een professioneel begeleidingsteam.

Om klaar te zijn voor de toekomst, is het cruciaal dat de thuis- en ouderenzorg verder innoveren. Die innovatie vindt nu al plaats, maar niet op de snelheid en de schaal die nodig is. Daarom roepen ActiZ en WDTM innovatieve startups op om de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg te helpen versnellen.

Heb jij een innovatieve oplossing voor de toekomst van de zorg? Meld jullie startup dan nu aan voor de pitch-competitie. Stuur je pitch-presentatie in, beantwoord de vragenlijst en maak kans om uitgenodigd te worden om je pitch live tijdens de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht te geven. Een deskundige jury afkomstig uit zorgbestuur, de financiële wereld en het bedrijfsleven beoordeelt de pitches en maakt aan het eind van de dag de winnende start-up bekend.

De juryleden: 

  • Alexander van Cappellen, CIO 3.0 van Zorgboog (zorg en juryvoorzitter)
  • Gertjan van Rossum, bestuurder van IFOZ (investeerder)
  • Martijn Rademakers, winnaar ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2022 en CEO TONOS
  • Vinood Mangroelal, CEO KPN Health
  • Jef Mol, voorzitter Raad van Bestuur Santé Partners (zorg)

Kan jouw startup meedoen?

Deelnemende startups moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • Je kunt aan de competitie deelnemen met een veelbelovende startup die een duidelijke focus heeft op de thuis- en ouderenzorg.
  • Je bent beschikbaar op donderdag 15 juni tussen 13.30 en 16.00 voor een live pitch van je startup tijdens de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht
  • Bij het selecteren en jureren wordt vooral gelet op de impact die jouw innovatieve oplossing heeft op het zorgproces. Hierbij wordt niet alleen naar het besparen van tijd of kosten gekeken, maar ook naar elementen zoals het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, het verlichten van het werk van de zorgmedewerkers of het verhogen van het werkplezier.
  • De innovatie van de startup mag niet ouder zijn dan vier jaar (2019) en de startup dient ten minste twee co-founders te hebben.
  • De omzet van de startup over het jaar 2022 mag niet meer bedragen dan 250.000 euro.

Prijs voor beste pitch 

De winnaar wint de ActiZ-WDTM Innovatieprijs en krijgt daarmee een unieke kans om gebruik te maken van drie maanden begeleiding en een rijk netwerk om je startup verder te brengen. Dit wordt geboden vanuit een uniek begeleidingsteam. Dit team bestaat uit onder andere Alexander van Capellen (Zorgboog), Martijn Rademakers (TONOS Care), Elles Visscher (Zilveren Kruis), Joost Adams (ActiZ, Anders Werken in de Zorg), Jan-Willem Heeg (Tinybots) en Tonko Wedda (WDTM).

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 26 mei 2023 17.00 uur door jouw pitch-presentatie en ingevulde vragenlijst te sturen naar zorgenictbeurs@actiz.nl, onder vermelding van ‘Pitch-competitie’. Startups krijgen uiterlijk 2 juni bericht of zij aan de finale op 15 juni mogen deelnemen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over de pitch-competitie? Neem dan contact op met Joost Adams van ActiZ via j.adams@actiz.nl of Tonko Wedda van WDTM via tonko.wedda@wdtm.nl