News

De Bib stoel winnaar finale Oost-Nederland Nationale Zorginnovatieprijs 

Winnaar van de voorronde in Oost-Nederland voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2023 is geworden: de Bib stoel van Kendro-Care. Deze innovatie gaat door naar de finale op 30 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen. 

Winnaar Bib stoel

Vanochtend pitchten 11 ondernemers hun product of dienst voor een kundige jury, georganiseerd door Health Valley. Unaniem kozen zij voor de Bib stoel, ontwikkeld door Kendro-Care. De Bib-stoel helpt om op een eenvoudige manier op te staan door gebruik te maken van de natuurlijke op-sta beweging. De jury ziet in dit product de grootste kans om op te schalen, er is een duidelijke vraag en een grote markt voor dit product. Ineke Marsman en Anton Tolboom, eigenaren Kendro-Stijl en ontwikkelaar van de Bib-stoel: “Ik ben compleet overdonderd dat wij de finaleplek namens het Oosten hebben gewonnen. We timmeren al een tijdje aan de weg. Door de Coronaperiode liepen onze plannen iets anders. Het winnen van deze plek is voor ons een enorme opsteker en een blijk van waardering.”

Finale Health Valley Event

Op 30 maart tijdens het Health Valley Event Pathé Nijmegen staat de Bib stoel in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. Ze maken hierbij kans op de vakjuryprijs van 10.000 euro of de publieksprijs van 5.000 euro. 

Overige pitches

De overige tien zorginnovaties die geselecteerd waren voor de voorrondes en een pitch hielden op 7 februari, zijn: 

Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is dé prijs voor ondernemers die hun innovatie al hebben uitgewerkt, getest en gelanceerd. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie op www.zorginnovatie.nl