News

Interesse om te pitchen bij business angel netwerk Nijmegen?

BANN is een business angels netwerk in de regio Nijmegen bestaand uit meer dan 70 angels. Drie keer per jaar organiseren we een (besloten) bijeenkomst op Slot Doddendael waar elke keer drie a vier door ons geselecteerde startups (sector Health of High Tech) kunnen pitchen voor investeringen door van angel investors (https://briskr.nl/business-angel-network-nijmegen/). De volgende bijeenkomst is op 12 maart vanaf 15:00 met een diner na afloop.

Voorafgaand aan de bijeenkomst informeren we altijd in ons netwerk of er ondernemers zijn die interesse hebben om te pitchen. Bij interesse kun je contact opnemen met bart.heuts@oostnl.nl. Wat verwachten we van jou als je geïnteresseerd bent?

Info aanleveren

We ontvang graag vóór maandag 15 januari de volgende informatie op basis waarvan we de eerste selectie kunnen maken:

• Een concept investor pitchdeck gericht op het verkrijgen van financiering.

• Een A4 met antwoorden op de volgende vragen:

• korte intro van jouw bedrijf,

• korte intro van jouw product/dienst,

• hoe ziet het huidige team eruit?

• hoeveel geld wordt gezocht en tegen welke condities (vorm, waardering etc)?

• welke aanvullende kennis zoeken jullie in een angel investeerder?

• hebben jullie al externe investeerders/convertible loans?

Deelname workshop financiering / waardebepaling / dealcondities (sterk aangeraden)

Daarnaast nodigen we jou graag uit voor de workshop op dinsdag 16 januari a.s. van 14:00 tot 17:00 uur op Noviotech Campus te Nijmegen. We hebben deze opgezet samen met Oost NL, Poelmann van de Broek Advocaten en BDO waarderingen. Doelstelling van de workshop is om voor jouw bedrijf helder te krijgen hoe de potentiële deal met een angel investeerder er globaal uit kan zien. We hebben gezien bij eerdere pitches dat het goed helder hebben van waardering en de te stellen voorwaarden, sterk helpt bij het tot stand komen van tot een deal. Deze workshop helpt jou om dit helder te krijgen voor de pitch. Je kunt je hier aanmelden.

Selectie

Op 5 februari worden uit de aanmeldingen de 4 pitchers gekozen voor de aankomende bijeenkomst.

Verplichte pitchtraining

Met de 4 startups die uiteindelijk gekozen worden om te pitchen, gaan we een voorbereiding in met een ervaren pitchcoach (via www.best3minutes.com) en wordt uiteindelijk een videopitch geoefend en opgenomen. We tonen deze video pitches tijdens de BANN bijeenkomst en delen ze nadien in de online community. De pitch voorbereiding is intensief, maar ondernemers die jullie hierin voorgingen, waarderen deze training steevast met een zeer hoog rapportcijfer.

De geplande data (onder voorbehoud) voor deze pitchtraining zijn:

  • Week 12-16 feb: 3 uur pitch training, one-to-one sessions & script inleveren
  • Week 19 – 23 feb: Script submissions and fine-tuning
  • Week 26 feb – 2 maart: Werken aan video pitch
  • Week 4 – 8 maart: Video week met pitch coach
  • 8 maart: Deadline inleveren pitch video

Er is daarnaast ook de mogelijkheid om je te laten adviseren door onze partners:

  1. EP&C Patent Atterneys (IP scan)
  2. Qserve (CE/ISO certificering)
  3. Poelmann van den Broek advocaten (term sheet)
  4. BDO (bedrijfswaarderingen)

Ook hiervoor geldt dat een goed gevalideerd verhaal helpt om tot financiering te komen. Gezamenlijk kijken we dan naar de beste aanpak om tot een succesvolle pitch en daaropvolgend financiering via het angel netwerk te komen!

BANN bijeenkomst 12 maart 2024

De bijeenkomst vindt plaats op Slot Doddendael te Ewijk. Pitchers dienen vanaf 15:00 uur aanwezig te zijn. Het programma omvat 4 pitch videos & 1 spreker. Tijdens het programma worden jij/je team kort voorgesteld door de dagvoorzitter en daarna starten we jullie pitch video op. Het gaat vrij vlot en er is geen tijd voor vragen, deze kunnen namelijk tijdens de rondetafel sessies gesteld worden.

Na het plenaire gedeelte worden de angels & Briskr partners opgesplitst in 3 groepen (ieder een eigen zaal/kamer). Jullie zullen iedere ronde een andere kamer bezoeken. Er zijn 4 pitchers en 3 kamers dus om de beurt hebben jullie even een ronde pauze. We zijn zeer strict qua time-management en we begeleiden jullie van/naar de kamers.

We sluiten af met een culinair walking dinner met veel ruimte om te netwerken met de angel investeerders die interesse in je product/dienst toonden.